REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tzatziki IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nastrouhané salátové okurky dochucený bílým jogurtem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gbílého jogurtu
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaného kopru
8 ksmalých lístků máty
3 ksstroužků česneku
1 kssalátové okurky
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl
Na ozdobu:
čerstvý kopr
lístky máty

Postup:

1. Bílý jogurt vyklopíme do mísy (případně ještě necháme vykapat v cedníku vyloženém jemným plátnem)
2. Oloupanou okurku nastrouháme na hrubo, pořádně vymačkáme a dáme do mísy
3. Přidáme na jemno nasekaný kopr i lístky máty, oloupané utřené stroužky česneku, citronovou šťávu, olivový olej a vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme
4. Podáváme ozdobené bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Bramborový průvodce aneb Jak se vyznat v odrůdách a nespálit se při nákupu

Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Erteple, krumple, kobzole, zemáky… Brambory se do Evropy dostaly až v 16. století a rychle na našich stolech zdomácněly – i díky širokým možnostem využití v kuchyni.

číst dále ...

Najděte svůj Velvet podle nálady

Slunečné léto přechází do podzimu, jehož sychravé počasí se nejlépe přečkává pod dekou s šálkem lahodné kávy. Ne náhodou se 1. října slaví Mezinárodní den kávy. Každé roční období má něco do sebe a pro každou náladu je k dispozici ideální společník. Objevte výraznou chuť kávy Jacobs Velvet a užívejte si radosti drobných okamžiků, které činí náš život veselejším.

číst dále ...

10 TIPŮ, jak na skvělou domácí pizzu

Na pizza těsto nespěchejte, dejte mu dostatek času vykynout. Klidně přes noc. Pizzy připravte nejlépe z kvalitní mouku s vysokým obsahem lepku pro ideální strukturu a pružnost těsta. Na pizzu se hodí například Pšeničná hladká Pernerka extra silná. Je vhodná nejen na přípravu pizzy, ale i chleba, využití najde i tam, kde je třeba delší kynutí těsta…

číst dále ...

Zpestřete si podzimní recepty Dýňovým kořením od Vitany 

Podzimní počasí znamená jediné — dýňové období je tady! Oblíbenou dýňovou polévku, cheesecake nebo latté si teď můžete připravit i doma. Značka Vitana totiž nabízí Dýňové koření, novinku, která se skvěle hodí ke sladkým i slaným receptům. Koření najdete ve vybraných obchodních řetězcích. Doporučená maloobchodní cena je 24,90 Kč.

číst dále ...

Zužitkování rajčat na zimu

Rajčata patří, nejen pro svoji chuť, k nejoblíbenější zelenině alespoň u nás, v Česku. Svědčí o tom i název rajská jablka. Z červených rajčat připravujeme různé sterilované výrobky, patří mezi ně kečupy s různými příchutěmi, rajské protlaky přírodní i ochucené. Každý asi zná klasickou rajčatovou šťávu, sterilovaná rajčata ve sladkokyselém nálevu (vyzrálá s tvrdou slupkou, nebo rajčata zelená), nebo jen sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě (krájená přezrálá, oloupaná), dále sterilované lečo, chutney (čatní) jako příloha k masitým pokrmům. Skvělé jsou z rajčat i různé omáčky, například ty na těstoviny, pikantní zeleninové hořčice a dokonce i marmelády a džemy. Známé jsou i recepty na zelená, proslazená rajčata jako kompot, který připravovali již naše babičky. Stále více oblíbená jsou sušená rajčata. Rajčata lze na zimu i zamrazit. Podrobný výčet možností a nápadů, jak zpracovat rajčata na zimu, najdete právě v tomto článku.

číst dále ...

Češi jsou při placení spropitného zaokrouhlovači. Průměrné dýško je 23 korun

Společnost Objednáme provedla průzkum na téma spropitné. Vyplývá z něj, že Češi jsou zatím stále spíše „zaokrouhlovači“, než že by dýško dávali jasným procentem z útraty, například deset či patnáct procent. V tomto roce činila průměrná výše peněz od cesty přes dovoz 23 korun, což je průměrně asi jen pět procent z výše objednávky. Negativní vliv na výši spropitného má i zdražování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.