REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tzatziki III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tzaziki je součástí řecké kuchyně jako musaka, olivový olej, či olivy. Výborně se osvědčily jako příloha ke grilovaným masům a bezvadné jsou nalité na vařené brambory nebo opečené americké brambory.


Ingredience:
1 baleníbílého neochuceného jogurtu nebo zakysané smetany
2 ksstroužky česneku
1 kssalátové okurky tzv. hadovky
1 lžícemladého usekaného kopru
1 lžíceolivového oleje
pepř
sůl

Postup:

1. Omytou okurku nastrouháme, smícháme s jogurtem (lze použít i zakysanou smetanu)
2. Přidáme olivový olej, utřený česnek, pepř kdo má rád kopr přidá kopr a špetku soli, vše promícháme a necháme vychladit
3. Podáváme ke grilovaným masům, skvělé na vařených či pečených bramborech.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy