REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s nakrájenými rajčaty na kousky a nastrouhanými ředkvičkami, ochucené zakysanou smetanou, hořčicí, octem, cukrem a solí.


Ingredience:
250 gtvrdých rajčat
200 gtěstovin (vřetének)
7 ks ředkviček
100 mlzakysané smetany
1 lžíceoleje
hořčice
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Těstoviny si vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka, poté je scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat, okapané těstoviny promícháme s olejem
2. Pak si omyjeme rajčata a ředkvičky, rajčata nakrájíme na kostičky a ředkvičky nastrouháme na jemno
3. Do misky si vložíme těstoviny, nakrájené rajčata, nastrouhané ředkvičky, přidáme smetanu, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, solí a špetkou cukru
4. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme jako přílohu k masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy