Uvařené těstoviny promíchané s nakrájenými rajčaty na kousky a nastrouhanými ředkvičkami, ochucené zakysanou smetanou, hořčicí, octem, cukrem a solí.
Ingredience:
250 g | tvrdých rajčat |
200 g | těstovin (vřetének) |
7 ks | ředkviček |
100 ml | zakysané smetany |
1 lžíce | oleje |
hořčice | |
ocet | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny si vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka, poté je scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat, okapané těstoviny promícháme s olejem
2. Pak si omyjeme rajčata a ředkvičky, rajčata nakrájíme na kostičky a ředkvičky nastrouháme na jemno
3. Do misky si vložíme těstoviny, nakrájené rajčata, nastrouhané ředkvičky, přidáme smetanu, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, solí a špetkou cukru
4. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme jako přílohu k masům.