REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tykvový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tykvový koláč s náplní připravenou z tykve, kysané smetany, cukru, vajíček a tvarohu.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
80 gcukru
1 ksvejce
1 lžícesádla
mléko podle potřeby
Na náplň:
800 gtykve
500 gtvarohu
200 gkysané smetany
150 gcukru
3 ksvejce
1 lžičkasoli
100 mlsladké smetany
kukuřičná mouka nebo strouhanka
cukr na posypání

Postup:

1. Z mouky, sádla, vajec, cukru a trochu teplého mléka vypracujeme tužší těsto, rozdělíme ho na tři díly
2. Tykev nastrouháme, osolíme a necháme 10 minut stát, pak šťávu scedíme, vmícháme tvaroh, vejce, kysanou smetanu a cukr, vše promícháme
3. Vyválíme všechny tři díly těsta na velikost plechu, do vymazaného plechu vložíme jeden plát těsta
4. Těsto potřeme tykvovou náplní, posypeme kukuřičnou moukou nebo strouhankou, položíme druhý plát, opět potřeme náplní a na horu dáme třetí plát těsta
5. Povrch koláče potřeme sladkou smetanou, koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova
6. Hotový tykvový koláč posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme ho.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy