REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový závin s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z tvarohu, mouky, cukru a vejce, plněné jablky, meruňkami i rozinkami, stočené do závinu, pečené dozlatova, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
400 gjablek
80 gsušených meruněk
50 gstrouhanky
50 grozinek
1 ksvanilkového cukru
2 lžícemásla
1 lžičkamleté skořice
mouka na pomoučení
moučkový cukr na posypání
Na těsto:
150 gměkkého tvarohu
150 gpolohrubé mouky
50 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
1/2 kskypřicího prášku

Postup:

1. Měkký tvaroh, prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vejcem, moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem vypracujeme v hladké těsto a dáme na 30 minut do chladu odpočinout
2. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo, meruňky opláchneme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky
3. Na pomoučeném válu rozválíme odpočinuté těsto na obdélník silný asi 5 mm, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky a nakrájenými meruňkami
4. Pak posypeme mletou skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami, strany závinu zlehka potřeme rozpuštěným máslem, opatrně těsto zavineme a celý závin potřeme rozpuštěným máslem
5. Dáme do trouby a pečeme při 175 °C dozlatova (asi 25 minut) a nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy