Forma na srnčí hřbet nebo jiná podobná forma vyložená plátem těsta, naplněná tvarohovou náplní a ovocem, zaklopená opět plátem těsta, po ztuhnutí v lednici přelitá čokoládovou polevou, servírovaná nakrájená na plátky.
Ingredience:
Na těsto: | |
4 lžíce | polohrubé mouky |
4 lžíce | moučkového cukru |
2 lžíce | kakaa |
1 lžíce | horké čokolády |
4 ks | vejce |
papír na pečení | |
Na náplň: | |
250 g | tvarohu |
200 g | másla |
150 g | moučkového curku |
150 g | ovoce (banán kiwi, jahody ...) |
alobal | |
Na polevu: | |
150 g | čokolády na vaření |
1 lžíce | másla |
Ostatní: | |
forma na srnčí hřbet, nebo nějaká podobná |
Postup:
1. Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou, k tomu přimícháme sníh z bílků
2. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem na pečení a ve vyhřáté troubě na 180-190 °C pečeme 8-10 minut
3. Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír, z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet, zbylou, tu větší částí plátu formu vyložíme, tu část, co bude přesahovat boky formy, odřízneme
4. Připravíme si náplň; utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh, vše důkladně promícháme
5. Těstovým korpusem vyloženu formu naplníme polovinou náplně, poklademe očištěným, případně oloupaným, na poloviny rozkrájeným ovocem
6. Doplníme zbylou naplní, nakonec dezert zaklopíme odřezaným pásem plátu a zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučník dáme ztuhnout do chladničky
7. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Příprava polevy:
Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit, za občasného promíchání, čokoládu s máslem.