REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový tunel plněný ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Forma na srnčí hřbet nebo jiná podobná forma vyložená plátem těsta, naplněná tvarohovou náplní a ovocem, zaklopená opět plátem těsta, po ztuhnutí v lednici přelitá čokoládovou polevou, servírovaná nakrájená na plátky.


Ingredience:
Na těsto:
4 lžícepolohrubé mouky
4 lžícemoučkového cukru
2 lžícekakaa
1 lžícehorké čokolády
4 ksvejce
papír na pečení
Na náplň:
250 gtvarohu
200 gmásla
150 gmoučkového curku
150 govoce (banán kiwi, jahody ...)
alobal
Na polevu:
150 gčokolády na vaření
1 lžícemásla
Ostatní:
forma na srnčí hřbet, nebo nějaká podobná

Postup:

1. Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou, k tomu přimícháme sníh z bílků
2. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem na pečení a ve vyhřáté troubě na 180-190 °C pečeme 8-10 minut
3. Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír, z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet, zbylou, tu větší částí plátu formu vyložíme, tu část, co bude přesahovat boky formy, odřízneme
4. Připravíme si náplň; utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh, vše důkladně promícháme
5. Těstovým korpusem vyloženu formu naplníme polovinou náplně, poklademe očištěným, případně oloupaným, na poloviny rozkrájeným ovocem
6. Doplníme zbylou naplní, nakonec dezert zaklopíme odřezaným pásem plátu a zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučník dáme ztuhnout do chladničky
7. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Příprava polevy:
Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit, za občasného promíchání, čokoládu s máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy