REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový tunel plněný ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Forma na srnčí hřbet nebo jiná podobná forma vyložená plátem těsta, naplněná tvarohovou náplní a ovocem, zaklopená opět plátem těsta, po ztuhnutí v lednici přelitá čokoládovou polevou, servírovaná nakrájená na plátky.


Ingredience:
Na těsto:
4 lžícepolohrubé mouky
4 lžícemoučkového cukru
2 lžícekakaa
1 lžícehorké čokolády
4 ksvejce
papír na pečení
Na náplň:
250 gtvarohu
200 gmásla
150 gmoučkového curku
150 govoce (banán kiwi, jahody ...)
alobal
Na polevu:
150 gčokolády na vaření
1 lžícemásla
Ostatní:
forma na srnčí hřbet, nebo nějaká podobná

Postup:

1. Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou, k tomu přimícháme sníh z bílků
2. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem na pečení a ve vyhřáté troubě na 180-190 °C pečeme 8-10 minut
3. Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír, z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet, zbylou, tu větší částí plátu formu vyložíme, tu část, co bude přesahovat boky formy, odřízneme
4. Připravíme si náplň; utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh, vše důkladně promícháme
5. Těstovým korpusem vyloženu formu naplníme polovinou náplně, poklademe očištěným, případně oloupaným, na poloviny rozkrájeným ovocem
6. Doplníme zbylou naplní, nakonec dezert zaklopíme odřezaným pásem plátu a zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučník dáme ztuhnout do chladničky
7. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Příprava polevy:
Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit, za občasného promíchání, čokoládu s máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy