REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový tunel plněný ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Forma na srnčí hřbet nebo jiná podobná forma vyložená plátem těsta, naplněná tvarohovou náplní a ovocem, zaklopená opět plátem těsta, po ztuhnutí v lednici přelitá čokoládovou polevou, servírovaná nakrájená na plátky.


Ingredience:
Na těsto:
4 lžícepolohrubé mouky
4 lžícemoučkového cukru
2 lžícekakaa
1 lžícehorké čokolády
4 ksvejce
papír na pečení
Na náplň:
250 gtvarohu
200 gmásla
150 gmoučkového curku
150 govoce (banán kiwi, jahody ...)
alobal
Na polevu:
150 gčokolády na vaření
1 lžícemásla
Ostatní:
forma na srnčí hřbet, nebo nějaká podobná

Postup:

1. Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou, k tomu přimícháme sníh z bílků
2. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem na pečení a ve vyhřáté troubě na 180-190 °C pečeme 8-10 minut
3. Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír, z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet, zbylou, tu větší částí plátu formu vyložíme, tu část, co bude přesahovat boky formy, odřízneme
4. Připravíme si náplň; utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh, vše důkladně promícháme
5. Těstovým korpusem vyloženu formu naplníme polovinou náplně, poklademe očištěným, případně oloupaným, na poloviny rozkrájeným ovocem
6. Doplníme zbylou naplní, nakonec dezert zaklopíme odřezaným pásem plátu a zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučník dáme ztuhnout do chladničky
7. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Příprava polevy:
Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit, za občasného promíchání, čokoládu s máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy