REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový moučník s kávovou vůní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučník ze dvou těst, světlého a tmavého (kakaového), potřený tvarohovo-pudinkovým krémem, ozdobený čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekkrupicového cukru
1 hrnekvlažného mléka
1/2 hrnkuoleje
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr
2 lžícekakaa
1 lžícerozpustné kávy (v sypkém stavu)
2 ksvejce
Na krém:
500 mlmléka
2 sáčkyvanilkové pudikové prášky
4 lžícekrupicového cukru (nebo víc či míň podle chuti)
4 lžícerumu (nemusí být)
500 gtučného tvarohu
125 gmásla
Na polevu:
2 kelímkyzakysané smetany
150 ghořké čokolády

Postup:

1. Připravíme si těsto; vechny suroviny kromě kakaa a kávy promícháme v kompaktní hmotu
2. Pekáček (25 x 35 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
3. Polovinu těsta nalejeme do pekáčku, do zbývající poloviny přidáme kakao a kávu a promícháme, pokud bude těsto příliš tuhé, šoupneme tam panák rumu :) 4. Tmavým těstem přelijeme to světlé a obráceným koncem vařečky zlehka promícháme, abychom získali hezké mramorování
5. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut, na mřížce necháme zcela vychládnout
6. Pudink uvaříme dle zvyklostí nebo návodu na obalu, přidáme cukr a do horkého pudinku dáme máslo, stáhneme z plamene a mícháme, dokud se nám máslo zcela nerozpustí, pak přidáme tvaroh, rum a vyšleháme do hladkého krému
7. Krém přidáme na chladný korpus a stěrkou nebo cukrářskou kartou hezky uhladíme
8. Čokošku nalámeme do misky a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě, ihned přidáme zakysanky a důkladně promícháme, pracujeme rychle, páč to velice rychle tuhne
9. Polevu navrstvíme na krém a vše dáme vychladit a zatuhnout do lednice.

Doporučení:

Hrnek o objemu 250 ml …

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Halloweenské čarování v kuchyni

Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy… A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Mezinárodní den veganství se ve světě slaví už 26 let, letos se oficiálně připojí i české cereálie

Den, který patří rostlinnému stravování každoročně připadá na 1. listopadu. Poprvé se tento svátek slavil roku 1994, v den 50. výročí založení britské organizace Vegan Society. Ta vznikla na popud jistého Donalda Watsona, který společně s pár dalšími lidmi vystoupil z organizace Vegetarian Society, jež se odmítla zabývat problematikou mléčného průmyslu a jeho vlivu na zvířata a životní prostředí. V České republice se tomuto životnímu stylu věnuje Česká veganská společnost, která si klade za cíl snížit do roku 2040 živočišnou spotřebu o 50 %.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy