REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový makovec s citronovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika v novém kabátku. Makové řezy vylepšené tvarohem, servírované ozdobené cukrovou polevou s příchutí citronu.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gtvarohu ve vaničce
250 gcukru
200 gmletého máku
100 mlpolotučného mléka
2 dlrostlinného oleje
2 lžícetmavého rumu
6 ksvajec
1 sáčekprášek do pečiva
Na citronovou polevu
200 gmoučkového cukru
20 gmásla
5 lžicčerstvé citronové šťávy
Ostatní:
plech o velikosti 30x40 cm
mouka na pomoučení plechu, tuk na vymazání

Postup:
  1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, k žloutkům pak postupně zašleháme olej, tvaroh a nakonec i mléko, z bílků vyšleháme tuhý sníh
  2. Pomocí vařečky do mouky zamícháme prášek do pečiva a mák, nakonec opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
  3. Těsto rozprostřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 30 minut
  4. Připravíme si citronovou polevu; cukr smícháme s citronovou šťávou a rozpuštěným máslem
  5. Makovec ozdobíme polevou, až ztuhne, rozkrájíme ho na kostky či obdélníčky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy