REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový makovec s citronovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika v novém kabátku. Makové řezy vylepšené tvarohem, servírované ozdobené cukrovou polevou s příchutí citronu.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gtvarohu ve vaničce
250 gcukru
200 gmletého máku
100 mlpolotučného mléka
2 dlrostlinného oleje
2 lžícetmavého rumu
6 ksvajec
1 sáčekprášek do pečiva
Na citronovou polevu
200 gmoučkového cukru
20 gmásla
5 lžicčerstvé citronové šťávy
Ostatní:
plech o velikosti 30x40 cm
mouka na pomoučení plechu, tuk na vymazání

Postup:
  1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, k žloutkům pak postupně zašleháme olej, tvaroh a nakonec i mléko, z bílků vyšleháme tuhý sníh
  2. Pomocí vařečky do mouky zamícháme prášek do pečiva a mák, nakonec opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
  3. Těsto rozprostřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 30 minut
  4. Připravíme si citronovou polevu; cukr smícháme s citronovou šťávou a rozpuštěným máslem
  5. Makovec ozdobíme polevou, až ztuhne, rozkrájíme ho na kostky či obdélníčky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy