REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový nákyp z Dánska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený nákyp ze Skandinávie z tvarohu, hrubé mouky, smatany, cukru a mandlí.


Ingredience:
400 gměkkého tvarohu
100 gmandlí
80 gcukru
60 ghrubé mouky
2 dlsmetany ke šlehání
4 ksvajec
2 lžícerozinek
vanilinový cukr
špetka soli
máslo na vymaštění formy
strouhanka na vysypání formy
ovocný sirup

Postup:

1. Měkký tvaroh jemně prolisujeme, vmícháme žloutky, hrubou mouku, spařené, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, spařené a okapané rozinky, sůl a vanilinový cukr
2. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu a sníh z bílků, do něhož jsme přidali cukr a ušlehali do husta
3. Těsto dáme do nákypové formy vymazané máslem, vysypané strouhankou a pečeme v mírně vyhřáté troubě (170 °C) asi 40 minut
4. Podáváme teplý se zředěným ovocným sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy