REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrazená borůvková šlehačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Švédska.


Ingredience:
300 gčerstvých (zmrazených) borůvek
1/4 lsmetany ke šlehání
2 lžícemoučkového cukru
1 lžícecitrónové šťávy
1 bal.vanilinového cukru

Postup:

1. Dvě třetiny dávky borůvek umixujeme s citrónovou šťávou
2. Ušleháme smetanu, přidáme cukr, vanilínový cukr a nakonec lehce vmícháme borůvkovou kaši
3. Směs dáme do rovného tvořítka na led, které jsme vypláchli vodou, a necháme v chladničce (mrazničce) zmrznout
4. Před podáváním vypícháme zmrazenou šlehačku lžící a vložíme ji s vrstvami borůvek do vysokých, dobře vychlazených skleniček.

Doporučení:

– Šlehačku můžeme také připravit z jiného ovoce, například z jahod nebo malin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy