REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studený jablečný nákyp s chlebem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Dánska.


Ingredience:
1 kgjablek
300 gčerného chleba
80 gcukru
50 gmásla
čokoláda
šlehačka

Postup:

1. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kousky, podlijeme 2 lžícemi vody a na malém plaménku rozdusíme na kaši
2. Na jemno nastrouhaný chléb opečeme na másle
3. Do hluboké skleněné mísy rovnáme vrstvy jablečné kaše a chleba, posypeme je strouhanou čokoládou a necháme krátce proležet
4. Před podáváním ozdobíme nákyp ušlehanou smetanou a strouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy