REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč plněný tvarohovou náplní, upečený dozlatova, potřený sladkou glazurou.


Ingredience:
240 ghladké mouky
160 gtuku hery
80 gmoučkového cukru
1 kssáčku vanilinového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 ksžloutku
hladká mouka na vál
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
15 ksoloupaných meruněk
2 ksvajec
1 kssáčku vanilinového cukru
1 lžícemoučkového cukru
strouhaná kůra z 1/2 citronu
Na dohotovení:
2 lžícemeruňkového džemu
2 lžíceopražených plátků lískových oříšků
2 lžičkyvody

Postup:

1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, změklého tuku, moučkového i vanilinového cukru a žloutku vypracujeme rychle hladké těsto, které necháme zabalené ve fólii odležet 1 hodinu v chladu
2. Tvaroh prošleháme s moučkovým i vanilinovým cukrem, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou a vejci
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na kruhový plát a vyložíme jím kulatou formu, dno promícháme vidličkou a těsto předpečeme 10 minut při 190 °C
4. Po částečném vychladnutí těsto potřeme tvarohovou náplní, rozložíme na ni půlky meruněk a koláč pečeme asi 35 minut při 180 °C
5. Hotový koláč potřeme ohřátým džemem rozmíchaným se 2 lžičkami vody a posypeme oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy