REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z kynutého těsta naplněný tvarohovou náplní a ovocem, upečený dozlatova.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
45 gtuku
40 gcukru krupice
15 gdroždí
1 ksžloutku
1,25 dlmléka
strouhaná citronová kůra
špetka soli
hladká mouka na vál
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Na náplň:
600 gměkkého tvarohu
250 gmalin
150 gkrémové zakysané smetany
100 gmoučkového cukru
3 ksžloutků
1 ksbílku
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
1 kssáčku vanilinového cukru

Postup:

1. Rozdrobené droždí, špetku cukru a 1 lžičku mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme cukr, žloutek, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, kvásek, rozpuštěný vlažný tuk, špetku soli a za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout
3. Žloutky na náplň rozšleháme se zakysanou smetanou, s moučkovým i vanilinovým cukrem a pudinkovým práškem, pak z bílku ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme tvaroh, maliny a žloutkovou směs
4. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou dortovou formu a rozetřeme na něho připravenou náplň
5. Pak vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme zakryté alobalem zhruba 1 hodinu, asi 15 minut před koncem pečení alobal odstraníme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy