REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus upečený spolu s tvarohovou náplní, ozdobený jahodami, přelitý želatinou, servírovaný dobře vychlazený.


Ingredience:
500 gjahod
250 gpolohrubé mouky
125 gtuku (např. Hera)
80 gmoučkového cukru
1 ksžloutku
1 kssáčku červené dortové želatiny
tuk na vymazání formy
Tvarohová náplň:
250 gměkkého tvarohu
80 gpískového cukru
1 ksvanilkového cukru
1 kspudinkového prášku s vanilkovou příchutí
3 ksvajec
citrónová kůra

Postup:

1. Z prosáté mouky, změklého tuku, cukru a žloutku vypracujeme vláčné těsto
2. Z těsta vyválíme plát, který vložíme do tukem vymazané formy
3. Dno těsta na několika místech propíchneme vidličkou a formu vložíme do předehřáté trouby
4. Na částečně upečené těsto rozetřeme tvarohovou náplň a zvolna upečeme dorůžova
5. Upečený koláč necháme vychladnout a pak jej poklademe půlkami jahod
6. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a nalijeme ji na jahody
7. Necháme ztuhnout v lednici, pak pokrájíme na porce.

Příprava tvarohové náplně:
Tvaroh, pískový a vanilkový cukr, pudinkový prášek, vejce a nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu, umícháme dohladka.

Doporučení:

Můžeme ozdobit šlehanou smetanou.

Poznámka:

Jahody lze nahradit např. malinami nebo ostružinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy