Vyzkoušejte na tento recept BIO špaldovou hladkou mouku Pernerka, která dodá nejen tomuto, ale o ostatním vašim dezertům jemnou oříškovou chuť. Můžete ji kombinovat s pšeničnou moukou nebo jí zcela nahradit. BIO kvalita!
Ingredience:
Ingredience na těsto: | |
300 g | špaldové hladké mouky Pernerka |
180 g | másla |
150 g | cukru |
1 ks | vejce |
1 lžička | prášku do pečiva |
špetka soli | |
Tvarohová náplň: | |
500 g | tučného tvarohu ve vaničce |
120 g | cukru |
1 ks | vejce |
citronová kůra | |
meruňky | |
vanilka |
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a vychlazené máslo. Prsty propracujeme, až vznikne směs připomínající drobenku. Takto připravený základ necháme 15 minut odpočinout v lednici.
- Než se těsto vychladí, připravíme náplň – tvaroh smícháme s cukrem, vanilkou, citronovou kůrou a nakonec přidáme vejce. Promícháme.
- Formu vyložíme pečícím papírem. 2/3 těsta nasypeme do formy a umačkáme prsty. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň, rozprostřeme nakrájené meruňky a posypeme zbývajícím těstem.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě na cca 170-180 stupňů dozlatova (cca 45 minut). Propečenost zkontrolujeme zapíchnutím špejle – těsto se nesmí na špejli lepit.
- Před podáváním koláče můžeme posypat moučkovým cukrem.
Špaldovou hladkou mouku Pernerka můžete nakombinovat také s pšeničnou hladkou moukou.
Poznámka:zdroj: pernerka.cz