REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohovo-jogurtové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké řezy z tvarohovo-jogurtového korpusu s polevou ze zakysané smetany a cukru.


Ingredience:
Na těsto:
500 gtvarohu
370 mlbílého jogurtu
7 lžickrupicového cukru
7 lžicpolohrubé mouky
7 lžicoleje
1 sáčekprášek do pečiva
2 ksvejce
Na polevu:
180 mlzakysané smetany
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícekrupicového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Všechny přísady na těsto spolu důkladně promícháme, připravenou hmotou pak vylijeme plech vyložený pečícím papírem, pěkně rozetřeme
2. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 10 minut
3. Pomocí metličky našleháme všechny suroviny na polevu
4. Plech vytáhneme z trouby, povrch zapečeného těsta potřeme polevou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme dalších 35-40 minut
5. Vychladlý plát nařežeme na jednotlivé řezy a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy