REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové vdolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté vdolky ochucené tvarohovou náplní, potřené marmeládou nebo povidly, ozdobené drobenou, po upečení posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
150 grozpuštěného tuku (Hera, Zlatá haná)
30 gdroždí
300 mlmléka
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1 ksvejce
Na tvarohovou náplň:
500 gtvarohu
150 gcukru krupice
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce
citronová kůra
rozinky
Na drobenku:
200 ghladké mouky
150 gmásla
120 gcukr moučka
Ostatní:
tuk na vymazání plechu
marmeláda nebo povidla na potření
mouka na pomoučení pracovní plochy
olej na pomazání, moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Ve vlažném oslazeném mléku necháme vzejít droždí, které potom vlijeme do mísy s moukou, vejcem, rozpuštěným tukem a solí, vypracujeme těsto, které necháme vykynout
2. Připravíme si tvarohovou náplň a drobenku; do tvarohu postupně zamícháme všechny ingredience včetně citronové kůry a rozinek, na drobenku smícháme spolu hladkou mouku s cukrem, do směsi zapracujeme povolené máslo
3. Z vykynutého těsta si na vále vytvoříme 10-12 kousků, které roztáhneme a na ně rozprostřeme tvarohovou náplň, opatrně zaděláme a pokládáme na tukem vymazaný plech
4. Vytvoříme placky, které potřeme marmeládou nebo povidly a posypeme drobenkou, okraje pomažeme olejem, necháme je chvilku odpočinout 5. Dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme při 220 °C asi 20 min
6. Před podáváním ještě vdolky pocukrujeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy