REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové strouhané řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plechu nastrouhané zmrazené těsto potřené tvarohovou náplní, pak opět pokryté nastrouhaným těstem. Hmota upečená v troubě, servírovaná po upečení nakrájená na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké špaldové mouky
250 gmásla
100 gtřtinového cukru
20 gkakaa
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
500 gtučného tvarohu (nejlépe farmářského)
200 gmoučkového cukru
3 ksvejce
2 lžičkystrouhané citronové kůry
1 lžíceBourbon vanilka Madagaskar
šťáva z půlky citronu
Ostatní:
pekáček 30 x 20 cm, papír na pečení, struhadlo

Postup:
  1. Těsto zpracujeme v robotu nebo ručně do kompaktní nelepivé hmoty, vytvarujeme kouli, přendáme do mikrotenového sáčku a dáme na hodinu do mrazáku
  2. Připravíme si náplň; vše vymícháme do hladkého krému, je-li potřeba, doředíme trochou mléka
  3. Menší pekáček (30 x 20 cm) vysteleme pečícím papírem a na dno nastrouháme polovinu těsta z mrazáku a hezky ho vyrovnáme po celém dně, pak stěrkou opatrně natřeme tvarohovou náplň, na tu pak nastrouháme (na slzičkovém struhadle) druhou polovinu těsta
  4. Pečeme v troubě na 170 °C cca 30 až 40 minut.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy