REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové flameri s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehoučký dezert z tvarohu a krupice, se smetanou a pravou vanilkou. Zdobený mandlemi a jahodovým džemem.


Ingredience:
250 gtučného tvarohu z vaničky
300 mlmléka
200 mlsmetany na šlehání
2,5 lžícedětské krupičky
1 lžícekrupicového cukru
1 ksvanilkového lusku
A dále:
jahodový (nebo jakýkoliv ovocný) džem
plátky mandlí na ozdobu

Postup:

1. Do mléka vložíme semínka i slupku vanilkového lusku, přivedeme k varu, vypneme a necháme asi 10 minut louhovat
2. Pak lusk vylovíme, přidáme cukr a opět přivedeme k varu
3. Do vroucího mléka zavaříme krupičku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši
4. Necháme trochu vychladnout
5. Mezitím si do připravených misek rozdělíme džem (nebo ovocnou omáčku ze zmraženého ovoce nebo dřeně – podle chuti a fantazie)
6. S prochladlou kaší prošleháme tvaroh a zlehka zamícháme dotuha ušlehanou šlehačku
7. Podle chuti dosladíme, ale ne moc, nezapomínáme, že budeme podávat se sladkým ovocem
8. Navrstvíme na džem, povrch ozdobíme zbytkem džemu, ovocem a mandlovými lupínky opraženými na suché pánvi.

Doporučení:

Podáváme vychlazené jako dezert, svačinku, ale i v letním vedru u bazénu jako lehký oběd.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy