REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové kremeše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý a také rychlý dezert z listového těsta a náplně, ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Rozpis tak na 20 kusů:
Na listové těsto:
200 gpolohrubé mouky
70 gmásla
70 gcukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekprášek do pečiva
1 kscelé vejce
1 ksžloutku
Na náplň:
500 gtvarohu
70 gcukru
0,5 lmléka
1 dcloleje
1 sáčekvanilkového pudinku
1 sáčekvanilkového cukru
3 ksžloutky
rum dle chuti
Na dozdobení:
4 ksvaječné bílky
3 lžícecukru
čokoládová poleva, ořechy ...

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto; mouku nasypeme na vál, přidáme zbývající ingredience, zpočátku zpracujeme plochým nožem, pak rukama hladké těsto
2. Hotové těsto přeneseme opatrně na plech, vytvoříme okraje
3. Mléko, tvaroh, žloutky a zbývající suroviny rozmixujeme, nalijeme na syrové těsto a v troubě vyhřáté na 170-180 °C pečeme cca 25 min
4. Bílky s cukrem ušleháme do tuha, sníh navrstvíme na upečený moučník a dáme ještě na pár minut zapéci
5. Dezert dále ozdobíme a pak ho nakrájíme na úhledné čtverečky nebo obdélníčky.

Doporučení:

Moučník zdobíme vanilkovým cukrem nebo například čokoládovou polevou, sypeme nasekanými ořechy …

Poznámka:

Listové těsto můžeme koupit hotové!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy