REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová vánočka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánočka z tvarohu, rozinek, rumu, mléka, cukru, mouky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gměkkého tvarohu
150 gmásla
150 gmoučkového cukru
70 grozinek
2 ksvajec
2 ksprášků do pečiva
1 ksvanilkového cukru
50 mlmléka
2 lžícerumu
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Měkký tvaroh pečlivě rozmačkáme se změklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rozklepnutými vejci
2. Prosátou hladkou mouku promícháme s prášky do pečiva, přidáme rozinky, tvarohovou hmotu, rum, mléko a vypracujeme vláčné těsto
3. Formu na vánočku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, naplníme ji připraveným těstem, dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi 45 minut
4. Po upečení necháme ve formě zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme a vychladlou vánočku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Zajímaví vyprávěná o vánočce najdete v našem článku: Historie pečení vánočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy