REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová vánočka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánočka upečená z mouky, tvarohu, másla, vajec, rozinek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gměkkého tvarohu
150 gmásla
150 gmoučkového cukru
80 grozinek
2 ksvajec
2 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
3 lžícerumu
mléko dle potřeby
máslo a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Rozinky dáme do rumu a necháme nabobtnat
2. Změklé máslo utřeme ve šlehači s moučkovým cukrem do nadýchané pěny, pak zašleháme vejce, vmícháme vanilkový cukr, měkký tvaroh a prosátou hladkou mouku s prášky do pečiva
3. Do těsta zapracujeme připravené rozinky, podle potřeby těsto zředíme mlékem, pak rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané vánočkové formy
4. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme zvolna při 160 °C dozlatova (asi 45 minu), upečenou vánočku necháme chvíli chladnout ve formě, pak ji vyklopíme, dáme na kovovou mřížku a necháme vystydnout
5. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Zajímaví vyprávěná o vánočce najdete v našem článku: Historie pečení vánočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy