REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová štola

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na chutnou vánoční štolu. Vyzkoušený recept, podle kterého se vám tento oblíbený vánoční moučník určitě povede.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gtvarohu
150 gkandované pomerančové kůry
150 gcukru
125 gmásla
100 gmandlí
50 grozinek
2 sáčkyvanilkové cukry
1 sáčekkypřícího prášku do pečiva
2 ksvejce
rumu na máčení rozinek
cukr moučka na posypání
rozpuštěné máslo na potření

Postup:
  1. Rozinky nasypeme do misky, zalijeme rumem, mandle nasekáme na drobno, kandovanou kůru nakrájíme na drobno
  2. Připravíme těsto; mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji na pracovní plochu, do hromádky mouky uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme tvaroh, kousky másly, okapané rozinky, pomerančovou kůru, mandle a oba cukry, rukama vypracujeme tuhé těsto
  3. Těsto necháme 30 minut odležet přikryté čistou hadrovou utěrkou, potom z něj vytvarujeme štolu
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 60 minut
  5. Hotovu štolu potřeme rozpuštěným máslem a hojně posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy