REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová štola

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na chutnou vánoční štolu. Vyzkoušený recept, podle kterého se vám tento oblíbený vánoční moučník určitě povede.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gtvarohu
150 gkandované pomerančové kůry
150 gcukru
125 gmásla
100 gmandlí
50 grozinek
2 sáčkyvanilkové cukry
1 sáčekkypřícího prášku do pečiva
2 ksvejce
rumu na máčení rozinek
cukr moučka na posypání
rozpuštěné máslo na potření

Postup:
  1. Rozinky nasypeme do misky, zalijeme rumem, mandle nasekáme na drobno, kandovanou kůru nakrájíme na drobno
  2. Připravíme těsto; mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji na pracovní plochu, do hromádky mouky uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme tvaroh, kousky másly, okapané rozinky, pomerančovou kůru, mandle a oba cukry, rukama vypracujeme tuhé těsto
  3. Těsto necháme 30 minut odležet přikryté čistou hadrovou utěrkou, potom z něj vytvarujeme štolu
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 60 minut
  5. Hotovu štolu potřeme rozpuštěným máslem a hojně posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy