REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třený mramorový beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční beránek z polohrubé mouky, pískového cukru, másla, kakaa a mléka.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
200 gpískového cukru
120 gmásla nebo rostlinného tuku
4 ksvajec
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 lžícekakaa
2 dlmléka
citrónová šťáva
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání formy
(čokoládová poleva na potření beránka nebo moučkový cukr na posypání)

Postup:

1. Změklý tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny
2. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Zakapeme citrónovou šťávou a nakonec zjemníme pevně ušlehaným sněhem z bílků
4. Asi 2/
3 těsta nalijeme do tukem dobře vymazané a moukou vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakao, poté nalijeme na světlé těsto
5. Opatrně špejlí promícháme a stěrkou nahrneme více k okraji formy
6. Pečeme zvolna, při teplotě kolem 170 °C, cca 50 minut
7. Upečeného beránka pak vyndáme z trouby, necháme chvilku stát a potom vyklopíme.

Doporučení:

Kdo má rád, beránka potře čokoládovou polevou, ale skvělý je také jen tak pocukrovaný moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy