REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňákové koule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuňák v oleji smíchaný s vejcem, strouhankou, sýrem a pažitkou, vytvarovaný do tvaru kuliček, usmažený dozlatova.


Ingredience:
200 gtuňáka v oleji
85 gstrouhanky
50 gčedaru
1 ksvejce
2 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícenasekané pažitky
sůl

Postup:

1. Do mísy vyklopíme tuňáka i s olejem, přidáme strouhanku, na jemno nastrouhaný sýr, rozklepnuté vejce, na drobno nasekanou pažitku, podle potřeby osolíme a vše spojíme do kompaktní hmoty
2. Z hmoty vytvarujeme 12 kuliček velikosti pingpongového míčku a dáme na 1 hodinu uležet do ledničky
3. Pak smažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova
4. Podáváme se špagetami a rajčatovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy