Karbanátky připravené z vařených brambor, konzervovaného tuňáka, nasekané petrželky, vajec, soli a pepře, usmažené dozlatova.
Ingredience:
2 ks | konzervy tuňáka v oleji |
2 ks | vajec |
1 kg | brambor |
2 hrsti | nasekané hladkolisté petrželky |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a zvolna vaříme doměkka, pak scedíme, dáme do mísy a rozšťoucháme je
2. Přidáme scezeného okapaného tuňáka, na jemno nasekanou petrželku, rozklepnutá vejce, důkladně promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a prohněteme do kompaktní hmoty
3. Z připravené hmoty vytvarujeme 20 karbanátků, které ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje 2 minuty z každé strany usmažíme dozlatova, pak necháme tuk okapat na papírový ubrousek.
Karbanátky můžeme po usmažení i zamrazit (nebo alespoň část), necháme vychladnout, pak je proložené pečicím papírem dáme do krabičky s víkem a zamrazíme. V mrazáku vydrží až 3 měsíce a při rozmrazování nejprve necháme povolit v lednici, poté je vyskládáme na plech a v troubě při 160 °C pečeme 5 minut z každé strany.