Výborné řezy z dvou druhů těsta a povidel.
Ingredience:
Vanilkové těsto: | |
200 g | hladké mouky |
100 g | cukru moučka |
100 g | másla |
1 ks | vejce |
1/2 ks | prášku do pečiva |
Ořechové těsto: | |
200 g | cukru krupice |
200 g | strouhaných ořechů |
6 ks | vajec |
1 lžíce | kakaa |
Krém: | |
200 g | másla |
200 g | cukru moučka |
2 lžíce | kávy (i s logrem) |
povidla | |
rum |
Postup:
1. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, rozdrobíme máslo a přidáme vejce 2. Vypracujeme těsto a rozválíme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Takto připravené těsto potřeme potřeme povidly s trochou rumu
4. Připravíme si ořechové těsto: vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme v jiné míse tuhý sníh, ke žloutkové pěně přidáme ořechy a nakonec vmícháme tuhý sníh
5. Ořechové těsto nalijeme na povidla a upečeme v předehřáté troubě na 150&nbs °C dorůžova
6. Připravíme si zatím krém: máslo s cukrem vyšleháme, přidáme kávu a pečlivě vyšleháme na hladký krém
7. Po vychladnutí potřeme moučník opět povidly, potom krémem a nakonec posypeme strouhanými ořechy nebo strouhanou čokoládou.