REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňový koláč s drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocný koláč upečený z hladké mouky a dalších ingrediencí, pokladený třešněmi a posypaný drobenkou.


Ingredience:
600 gtřešní
250 ghladké mouky
150 gtuku hery
150 gmoučkového cukru
4 lžícemléka
4 ksvajec
1 kssáčku vanilinového cukru
1/2 kssáčku kypřicího prášku
hrubá mouka na vysypaní plechu
tuk navymazání plechu
Na drobenku:
150 ghrubé mouky
100 gmásla
100 gcukru krupice

Postup:

1. V míse utřeme změklý tuk s polovinou moučkového cukru do pěny a postupně do ní zašleháme žloutky, mléko, vanilinový i zbylý moučkový cukr
2. Pak vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme na hlubší tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe omytými, osušenými třešněmi
4. Na drobenku smícháme a rozemneme prsty hrubou mouku, změklé máslo a cukr
5. Koláč posypeme připravenou drobenkou, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 35-40 minut).

Doporučení:

Každou porci můžeme ozdobit lžičkou husté zakysané smetany a snítkou meduňky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy