REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tříbarevné řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy ze dvou druhů těsta a tvarohové náplně, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na hnědé těsto:
300 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
4 lžícemléka
2 lžícekakaa
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
Na světlé těsto:
200 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
100 mloleje
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
3 ksvajec
Na náplň:
750 gměkkého tvarohu
150 gmoučkového cukru
50 grozinek
50 mlmléka
3 ksvajec
1 ksbalíčku vanilkového cukru

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, kakaa, prášku do pečiva, moučkového cukru, změklého másla a mléka zpracujeme těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet
2. Měkký tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, mlékem, rozinkami a pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Připravené kakaové těsto rozválíme na plát silný 5 mm, položíme na plech s vyšším okrajem, na něj rozetřeme tvarohovou náplň, dáme do trouby a předpečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut
4. Na světlé těsto vyšleháme vajíčka s moučkovým cukrem, přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva, olej a promícháme
5. Těsto rozetřeme na předpečený korpus s tvarohem a v troubě dopečeme při 200 °C dozlatova (asi 20 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy