Řezy ze dvou druhů těsta a tvarohové náplně, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Na hnědé těsto: | |
300 g | hladké mouky |
100 g | moučkového cukru |
100 g | másla |
4 lžíce | mléka |
2 lžíce | kakaa |
1/2 ks | balíčku prášku do pečiva |
Na světlé těsto: | |
200 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
100 ml | oleje |
1/2 ks | balíčku prášku do pečiva |
3 ks | vajec |
Na náplň: | |
750 g | měkkého tvarohu |
150 g | moučkového cukru |
50 g | rozinek |
50 ml | mléka |
3 ks | vajec |
1 ks | balíčku vanilkového cukru |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, kakaa, prášku do pečiva, moučkového cukru, změklého másla a mléka zpracujeme těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet
2. Měkký tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, mlékem, rozinkami a pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Připravené kakaové těsto rozválíme na plát silný 5 mm, položíme na plech s vyšším okrajem, na něj rozetřeme tvarohovou náplň, dáme do trouby a předpečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut
4. Na světlé těsto vyšleháme vajíčka s moučkovým cukrem, přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva, olej a promícháme
5. Těsto rozetřeme na předpečený korpus s tvarohem a v troubě dopečeme při 200 °C dozlatova (asi 20 minut).