REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tříbarevné řezy s banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený krémovou náplní, obložený banány, nakonec přelitý želé, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
5 ksvajec
250 gpolohrubé mouky
4 lžícepískového cukru
2 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
100 mloleje
špetka soli
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
Na náplň:
250 gHery máslová příchuť
250 gtvarohu v alobalu
250 gmásla
100 gcukru
1 plechovkaslazeného Salka
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu
4 ksbanánů
Na želé:
700 mlpomerančového džusu
1 balíčekvanilkového pudinku
3 lžícecukru
1 lžícesolamylu

Postup:

1. Nejprve si upečeme korpus; vajíčka opatrně rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků, vyšleháme 5 bílků se 4 lžícemi pískového cukru a špetkou soli, do tuhého sněhu postupně zašlehám žloutky a střídavě  polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem – současně přiléváme olej, korpus upečeme na vymaštěném a vysypaném plechu 40×30 cm, při 180 °C, pečeme asi 15 min
2. Připravíme si náplň; vyšleháme máslo spolu s Herou máslová příchuť, tvarohem v alobalu, moučkovým cukrem a plechovkou slazeného Salka, do tohoto přidáme nástavbu, kterou si předem uvaříme takto: ve 3 dcl mléka rozmícháme 3 lžíce hladké mouky a 1 lžíci solamylu a 1 sáček vanilkového cukru, to přivedeme za stálého míchání k varu a vařím asi 5 minut, nechám vychladit a přidám do náplně, vše spolu vyšleháme
3. Část náplně naneseme na korpus, poklademe čtyřmi rozpůlenými banány a znovu naneseme krém, dáme vychladit do lednice
4. Zatím, co se bude chladit náplň, připravíme si polevu (želé); pomerančový džus uvaříme spolu s banánovým pudinkem, solamylem a cukrem, uvařené želé mícháme tak dlouho, dokud téměř nevychladne, pak ho nalijeme na moučník, tedy přesně na krémovou náplň a uhladíme širokým nožem
5. Vychladlý ztuhlý moučník krájím na řezy, nejlepší jsou až druhý den, až se uleží.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: paní Věrka Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy