REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tříbarevné řezy s banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený krémovou náplní, obložený banány, nakonec přelitý želé, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
5 ksvajec
250 gpolohrubé mouky
4 lžícepískového cukru
2 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
100 mloleje
špetka soli
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
Na náplň:
250 gHery máslová příchuť
250 gtvarohu v alobalu
250 gmásla
100 gcukru
1 plechovkaslazeného Salka
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu
4 ksbanánů
Na želé:
700 mlpomerančového džusu
1 balíčekvanilkového pudinku
3 lžícecukru
1 lžícesolamylu

Postup:

1. Nejprve si upečeme korpus; vajíčka opatrně rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků, vyšleháme 5 bílků se 4 lžícemi pískového cukru a špetkou soli, do tuhého sněhu postupně zašlehám žloutky a střídavě  polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem – současně přiléváme olej, korpus upečeme na vymaštěném a vysypaném plechu 40×30 cm, při 180 °C, pečeme asi 15 min
2. Připravíme si náplň; vyšleháme máslo spolu s Herou máslová příchuť, tvarohem v alobalu, moučkovým cukrem a plechovkou slazeného Salka, do tohoto přidáme nástavbu, kterou si předem uvaříme takto: ve 3 dcl mléka rozmícháme 3 lžíce hladké mouky a 1 lžíci solamylu a 1 sáček vanilkového cukru, to přivedeme za stálého míchání k varu a vařím asi 5 minut, nechám vychladit a přidám do náplně, vše spolu vyšleháme
3. Část náplně naneseme na korpus, poklademe čtyřmi rozpůlenými banány a znovu naneseme krém, dáme vychladit do lednice
4. Zatím, co se bude chladit náplň, připravíme si polevu (želé); pomerančový džus uvaříme spolu s banánovým pudinkem, solamylem a cukrem, uvařené želé mícháme tak dlouho, dokud téměř nevychladne, pak ho nalijeme na moučník, tedy přesně na krémovou náplň a uhladíme širokým nožem
5. Vychladlý ztuhlý moučník krájím na řezy, nejlepší jsou až druhý den, až se uleží.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: paní Věrka Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

Tipy na skvělá podzimní jídla, která vás zahřejí a dodají energii

Než se podzim přehoupne do své druhé části, je tím nejbarevnějším ročním obdobím. Zároveň se jedná o dobu, kdy jsme více unavení a máme chuť na teplé nápoje a pokrmy. Osvěžit si tyto dny můžeme netradičními recepty, které nás zahřejí, dodají energii a rozzáří den. Mnohdy stačí čerpat z běžné dostupné nabídky potravin. Oslňte svou rodinu nebo kamarády originálními recepty a dokonalým propojením jednotlivých pokrmů. Zapomeňte na tradiční těžké podzimní pokrmy a vyzkoušejte letos něco nového. Že vás nebaví připravovat jen dýňovou polévku? V tom případě vyzkoušejte celerový krém s libečkem a kešu oříšky. A pokud přece jenom si nedokážete představit podzim bez dýně, tak si připravte lahodné cupcaky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy