REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tříbarevné řezy s banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený krémovou náplní, obložený banány, nakonec přelitý želé, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
5 ksvajec
250 gpolohrubé mouky
4 lžícepískového cukru
2 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
100 mloleje
špetka soli
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
Na náplň:
250 gHery máslová příchuť
250 gtvarohu v alobalu
250 gmásla
100 gcukru
1 plechovkaslazeného Salka
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu
4 ksbanánů
Na želé:
700 mlpomerančového džusu
1 balíčekvanilkového pudinku
3 lžícecukru
1 lžícesolamylu

Postup:

1. Nejprve si upečeme korpus; vajíčka opatrně rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků, vyšleháme 5 bílků se 4 lžícemi pískového cukru a špetkou soli, do tuhého sněhu postupně zašlehám žloutky a střídavě  polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem – současně přiléváme olej, korpus upečeme na vymaštěném a vysypaném plechu 40×30 cm, při 180 °C, pečeme asi 15 min
2. Připravíme si náplň; vyšleháme máslo spolu s Herou máslová příchuť, tvarohem v alobalu, moučkovým cukrem a plechovkou slazeného Salka, do tohoto přidáme nástavbu, kterou si předem uvaříme takto: ve 3 dcl mléka rozmícháme 3 lžíce hladké mouky a 1 lžíci solamylu a 1 sáček vanilkového cukru, to přivedeme za stálého míchání k varu a vařím asi 5 minut, nechám vychladit a přidám do náplně, vše spolu vyšleháme
3. Část náplně naneseme na korpus, poklademe čtyřmi rozpůlenými banány a znovu naneseme krém, dáme vychladit do lednice
4. Zatím, co se bude chladit náplň, připravíme si polevu (želé); pomerančový džus uvaříme spolu s banánovým pudinkem, solamylem a cukrem, uvařené želé mícháme tak dlouho, dokud téměř nevychladne, pak ho nalijeme na moučník, tedy přesně na krémovou náplň a uhladíme širokým nožem
5. Vychladlý ztuhlý moučník krájím na řezy, nejlepší jsou až druhý den, až se uleží.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: paní Věrka Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy