REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý dezert, nadýchaná omeleta roztrhaná na pánvi a promíchaná s karamelizovaným ovocem a ořechy, servírovaná posypaná cukrem. Recept podle Zdeňka Pohlreicha z pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gna kostičky nakrájených oloupaných jablek
50 grozinek
250 mlmléka
2 lžícemásla
2 lžícevanilkového cukru
1 hrstnasekaných vlašských ořechů
4 ksvejce
moučkový cukr na posypání
špetka soli

Postup:

1. Nejprve opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. V míse utřete žloutky spolu s cukrem a solí, po částech přilijeme mléko a mouku, ušleháme základní těstíčko, které necháme chvíli odpočinout
3. Z bílků ušleháme pomocí metličky nebo mixéru tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové hmoty
4. V pánvi na rozpuštěném másle pod pokličkou pomalu pečeme připravené těsto, nezapomeneme ho posypat rozinkami (výška těsta v pánvi by měla být cca 2–
3 cm)
5. Když bude omeleta z jedné strany hotová, opatrně ji otočíme nejlépe nějakou širokou obracečkou, necháme dojít i druhou stranu
6. Upečenou omeletu natrháme dvěma vidličkami na menší kousky, trhanec vyjmeme z pánve a dáme stranou
7. Do pánve vložíme zbytek másla a necháme rozpustit, k máslu nasypeme cukr, který necháme zkaramelizovat
8. V této fázi do pánvičky nasypeme kostičky jablek, nasekané ořechy a vše promícháme
9. Na závěr do pánve vrátíme zpět natrhanou omeletu, opět vše promícháme 10. Hotová trhanec rozdělíme na talíře, jednotlivé porce zlehka posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Doporučení:

Skvělá je k trhanci například jahodová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy