Dvě piškotová těsta proložená tvarohovou náplní, trojkombinace upečená v troubě. Prochladlý moučník servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy.
Ingredience:
Na tmavé těsto: | |
300 g | hladké mouky |
100 g | cukru moučka |
100 g | tuku |
3/4 sáčku | prášku do pečiva |
2 lžíce | kakaa |
1 ks | vejce |
mléko (aby nebylo těsto příliš husté) | |
Na světlé těsto: | |
200 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
1/2 hrnku | oleje |
5 lžic | studené vody |
3 ks | vejce |
citronová kůra | |
Na náplň: | |
3 ks | kostky tvarohu |
1 ks | vejce |
cukr moučka (dle chuti) | |
vanilkový cukr | |
mléko | |
případně hrozinky | |
Ostatní: | |
tuk na vymaštění a mouka na vysypání plechu |
Postup:
- Připravíme si tmavé těsto; všechny přísady dáme do mísy a smícháme, nejlépe ručně, vznikne tužší těsto, které namačkáme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem
- Nyní připravíme náplň; smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, trochou mléka a rozinkami, rozetřeme na tmavé těstp v plechu
- Nakonec vypracujeme světlé těsto; ušleháme vejce s cukrem do “běla”, potom přidáváme po troškách olej a vodu, nakonec opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva
- Hotové světlé těsto nalijeme na tvarohovou náplň
- Pečeme v troubě asi na 160 °C cca 45-50 minut
- Prochladlý dezert rozkrájíme na jednotlivé řezy.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová