Sladká voňavá buchta upečená ve formě na biskupský chlebíček o velikosti 26 x 11 cm.
Ingredience:
Na kynuté těsto: | |
300 g | hladké mouky |
60 g | rozpuštěného zchladlého másla |
40 g | moučkového cukru |
5 g | sušeného droždí |
80 ml | mléka |
40 ml | vody (přilévat raději opatrně, aby těsto nebylo moc řídké) |
špetka soli | |
Na pomazání: | |
cukr krupice nebo třtinový | |
rozpuštěné máslo | |
skořice | |
(mohou se použít i ořechy, mák ...) | |
Ostatní: | |
forma na biskupský chlebíček, papír na pečení, moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program “Těsto”; nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké
2. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50 x 30 cm, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a nařežeme po délce na 6 stejně širokých pruhů, ty na sebe naskládáme a rozdělíme opět na 6 stejných dílů
3. Připravené těsto naskládáme za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem, necháme opět cca 30-40 minut vykynout
4. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 35-40 minut, zkusíme špejlí
5. Vychladlou buchtu nakrájíme na plátky a podáváme posypanou moučkovým cukrem.
Tímto děkuji blogerce Vandě za tento skvělý recept. Foto postup viz. odkaz na moje stránky Trhací buchta se skořicí …
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….