REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený krémem, politý třešňovým želé, nakonec ozdobený šlehačkou s rozpuštěnou čokoládou a třešněmi.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
30 gmletých mandlí
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvejce
kůra z 1/2 citronu
Na krém:
4 lžícevanilkového pudinkového prášku
200 mlmléka
60 gmásla
40 gcukru krupice
Na třešňvé želé:
200 mlvody
400 gtřešní
20 gcukru krupice
1 kssáčku dortového želé
Na dohotovení:
250 mlsmetany ke šlehání
40 ghořké čokolády
třešně

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme na jemno mleté mandle, vanilkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, změklé na menší kousky nakrájené máslo a rozklepnuté vejce, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v lednici odležet
2. Potom těsto rozválíme na kulatý plát, vložíme do koláčové formy, vytvoříme 3 cm vysoký okraj, na těsto položíme pečicí papír, který zatížíme fazolemi a asi 15 minut pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, poté odstraníme papír s fazolemi a dopékáme dalších 15 minut, krátce necháme zchladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku
3. Na krém část mléka svaříme s krupicovým cukrem, vlijeme zbylé mléko rozmíchané s pudinkem, chvíli povaříme, za stálého míchání necháme vychladnout, pak rozšleháme, přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky a vyšleháme hladký krém, který rozetřeme na upečený korpus
4. Na třešňové želé v kastrůlku svaříme vodu, přidáme dortové želé, krupicový cukr a povaříme, potom vmícháme očištěné vypeckované na kousky nakrájené třešně, necháme mírně vychladnout, nalijeme na korpus s krémem a uložíme do ledničky ztuhnout
5. Nakonec ozdobíme dort do tuha ušlehanou smetanou, postříkáme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme třešněmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy