REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Třešňový domácí džem dochucený hruškami, mandlemi a cukrem.


Ingredience:
1 kgtřešní
500 gželírovacího cukru
100 gloupaných mandlí
2 lžícekrystalového cukru na prosypání
2 kshrušek
citronová šťáva

Postup:

1. Třešně opereme ve studené vodě, vypeckujeme, prosypeme 2 lžícemi krystalového cukru a necháme asi 10 minut stát
2. Oloupané, jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou štávou a vložíme je spolu s třešněmi i šťávou, kterou pustily, do hrnce
3. Přidáme loupané mandle, pomalu vše zahřejeme a vaříme asi 5 minut, pak po částech vmícháme želírovací cukr, necháme ho za stálého míchání rozpustit a vaříme ještě dalších 5 minut
4. Džem naplníme do čistě vymytých skleniček, pevně je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Do některých skleniček těsně před uzavřením můžeme přidat 1-2 lžíce griotky nebo jiného alkoholu a takto navoněný džem se pak skvěle hodí do pohárů a různých dezertů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy