Podáváme jako směs, kterou přelijeme uvařené špagety. Pokrm je velmi pikantní!
Ingredience:
4 ks | kostky zmražené tresky nebo filé (400 g) |
2 ks | cibule |
1 plechovka | sterilovaných pokrájených rajčat (400 g) |
200 g | celeru |
oregáno | |
bazalka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Celer oloupeme a pokrájíme na kostičky, nakrájíme cibuli
2. Na rozpálený olej dáme cibuli a celer, podlijeme, přiklopíme a dusíme, než celer změkne
3. Jakmile je celer měkký, přidáme konzervu rajčat, pokrm ochutíme pepřem, solí, bazalkou a oregánem a necháme 5 minut provařit
4. Zmrzlé porce tresky nakrájíme ostrým nožem na kostky 2×2 cm velké a zmrzlé nasypeme do připravené omáčky, na ztlumeném ohni vše povaříme 10 minut.
Autor receptu: Dalibor Marounek