REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tolstolobik s hořčicovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené rybí maso servírované polité hořčicovým máslem.


Ingredience:
4 ksporce tolstolobika
1 kscibule
1 kshřebíčku
kousek bobkového listu
voda
sůl
Na hořčicové máslo:
120 gmásla
2 lžícejemné hořčice
citronová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Do mírně osolené vody dáme oloupanou rozpůlenou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, bobkový list a povaříme asi 10 minut
2. Do vývaru vložíme částečně rozmrazené porce ryby, když voda začne opět vařit, zmírníme příkon energie a zvolna vaříme do změknutí
3. Uvařené porce ryb vyjmeme nejlépe pomocí děrované lopatky a upravíme je na nahřáté talíře, přelijeme horkým hořčicovým máslem.

Příprava hořčicového másla:
Máslo rozehřejeme, nejlépe ve vodní lázni, přidáme hořčici a zvolna, za stálého míchání přivedeme téměř k varu, během zahřívání máslo podle chuti přisolíme a přisladíme. Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme opékané brambory, salát a osminku citrónu.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy