REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tolstolobec na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podkovy z tolstolobce pestrého uleželé a marinované ve víně, uvařené doměkka.


Ingredience:
1 kgmasa z tolstolobce
0,8 lbílého vína
3 ksbobkového listu
štáva z 1 ks citrónu
černý pepř
voda nebo vývar
sůl

Postup:

1. Očištěnou, vykuchanou a opranou rybu naporcujeme na podkovy
2. Maso osolíme a necháme uležet asi 1 hodinu
3. Uleželé porce ryb zalijeme vínem a necháme 30 minut marinovat, potom tolstolobce opět osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou
4. Maso ještě mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme bobkový list a vaříme, až ryba změkne a objem tekutiny se vyvaří na polovinu
5. Jednotlivé porce uvařeného tolstolobce podáváme přelité redukovanou šťávou.

Poznámka:

Více o tolstolobci pestrém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Tolstolebec pestrý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy