REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska s majonézou z oříškového másla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zeleninovém vývaru dochuceném bílým vínem uvařené filé z tresky, podávané s domácím oříškovým krémem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gtresky (filet)
2 dclbílého vína
2 lžícevinného octa
2 ksvejce
1 ks (250 g)másla
1/3 ksřapíkatého celeru
1/2 kspórku
mrkev
fenykl
citrón
pepř
sůl

Postup:

1. Filety z tresky překrojte na čtyři díly, na pánvi rozpouštějte máslo, dokud nezhnědne a dostane ořechovou chuť
2. Vejce vařte 4 minuty, vařené vejce, sůl, pepř, ocet a šťávu z citronu rozmixujte a pomalu přidávejte máslo, dokud nemá konzistenci krému
3. Zeleninu překrájejte na větší kousky a přiveďte k varu, vařte do měkka, přidejte bílé víno, sůl a pepřa znovu přiveďte k varu, odstavte a po cca 3–
5 minutách vložte do hrnce tresku, kterou nechejtev hrnci asi 10 minut
4. Pak tresku vytáhněte a osušte
5. Servírujte na talíři se lžící ořískového másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy