V zeleninovém vývaru dochuceném bílým vínem uvařené filé z tresky, podávané s domácím oříškovým krémem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | tresky (filet) |
2 dcl | bílého vína |
2 lžíce | vinného octa |
2 ks | vejce |
1 ks (250 g) | másla |
1/3 ks | řapíkatého celeru |
1/2 ks | pórku |
mrkev | |
fenykl | |
citrón | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Filety z tresky překrojte na čtyři díly, na pánvi rozpouštějte máslo, dokud nezhnědne a dostane ořechovou chuť
2. Vejce vařte 4 minuty, vařené vejce, sůl, pepř, ocet a šťávu z citronu rozmixujte a pomalu přidávejte máslo, dokud nemá konzistenci krému
3. Zeleninu překrájejte na větší kousky a přiveďte k varu, vařte do měkka, přidejte bílé víno, sůl a pepřa znovu přiveďte k varu, odstavte a po cca 3–
5 minutách vložte do hrnce tresku, kterou nechejtev hrnci asi 10 minut
4. Pak tresku vytáhněte a osušte
5. Servírujte na talíři se lžící ořískového másla.