REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třená mramorová bábovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvoubarevná bábovka z polohrubé mouky, vajec, cukru, mléka, kakaa a másla.


Ingredience:
400-500 mlmléka
400 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
1 lžícekakaa
1 sáčekkypřicího prášku
5 ksvajec
moučkový cukr na posypání
polohrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s moučkovým cukrem i změklým máslem doběla a krémova, bílky pak ušleháme do tuha
2. Polohrubou mouku smícháme s kypřicím práškem a postupně ji vmícháme do žloutkové směsi, na střídačku s mlékem
3. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků, rozdělíme ho na dva díly (velikosti dvou třetin a jedné třetiny) a do třetinového dílu vmícháme kakao
4. Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a na dno nalijeme polovinu světlé směsi, na ni tmavou a nakonec zbytek světlé
5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 60 minut), před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy