REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třená borůvková bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá a rychlá bublanina ochucená borůvkami, upečená dozlatova, servírovaná posypaná cukrem.


Ingredience:
500 gborůvek
350 gpolohrubé mouky
250 gtuku Hera
200 gkrupicového cukru
150 gškrobové moučky
4 lžícemléka
2 lžičkystrouhané citronové kůry
4 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Změklý tuk utřeme v míse do pěny, po lžících vmícháme krupicový cukr, až vznikne hustý krém a postupně do něho zašleháme vařečkou vejce a na jemno nastrouhanou citronovou kůru
2. Do jiné mísy prosajeme polohrubou mouku s práškem do pečiva a škrobovou moučkou, pak tuto směs střídavě s mlékem po částech zašleháme do krému
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané, moukou vysypané koláčové formy s vyššími okraji a rovnoměrně ho rozetřeme a povrch posypeme očištěnými borůvkami
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut, necháme prochladnout a před podáváním ji posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Do těsta můžeme vmíchat 1-2 lžičky rumu nebo koňaku, pak získáme vynikající chuť i krásnou barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy