REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třená opilá bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená třená bábovka politá citrónovou šťávou smíchanou s rumem, proto opilá. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” podle pana Ivana Vyskočila.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
200 gcukru
150 gmásla nebo margarínu
250 mlzakysané smetany nebo kyšky
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce
Na dohotovení:
šťáva z jednoho citronu
4-5 clrumu
1 lžičkacukru

Postup:

1. Utřeme tuk, cukr a žloutky do pěny, střídavě přidáváme mléko a přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem
2. Nakonec do hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy
4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, potom teplotu v troubě ztlumíme na 180 °C a bábovku dopečeme
5. Horkou bábovku necháme chvilku vychladnout, vyklopíme ji a ještě teplou na několika místech propícháme špejlí a polijeme rumem smíchaným s oslazenou citronovou šťávou.

Doporučení:

Porce bábovky můžeme servírovat s bílou nebo pařížskou šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy