REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinka s pikantní masovou směsí II

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá minutka k pivu.


Ingredience:
50 gkuřecího masa (nožky, prsa)
50 gklobásky
50 gzmražené zeleninové směsi na lečo
2 lžícekečupu
1-2 ksstroužků česneku
mletá pálivá paprika
chleba (na topinku)
špetka vegety
pórek
pepř
olej

Postup:

1. Na rozpálené pánvičce zprudka orestujeme kousky kuřecího masa a kolečka klobásky
2. Ve 2dcl horké vody rozpustíme zeleninovou směs na lečo a celý obsah (i s vodou) vlijeme na pánvičku 3. Osolíme vegetou, vhodíme papriku, pepř, kečup, pórek a celý obsah pánvičky provaříme
4. Doplníme přes lis česnekem a popřípadě zahustíme solamylem (nebo moukou)
5. Hotovou topinku zalijeme touto směsí a ihned podáváme.

Doporučení:

Dnešní kečupy často při převaření dostávají kyselou příchuť, což negativně poznamená celé jídlo, proto v tomto případě použijte na dochucení něco málo cukru (Kvalitní kečupy většinou tento problém nemívají).

Poznámka:

Kuřecí maso lze samozřejmě nahradit vepřovým (kýta nebo kotleta) ale nezapomeňte celou směs o něco déle provařit, aby vepřové maso bylo měkké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy