REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinka s pikantní masovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Něco malého k zakousnutí k pivu nebo vínu.


Ingredience:
100 gvykostěných kuřecích nožek
50 gmraženého leča
2 ksstroužků česneku
krajíc chleba
solamyl (k zahuštění)
pepřové koření
vegeta
kečup
pepř
olej

Postup:

1. Rozmrazíme mraženou zeleninu – lečo
2. Na kousky nakrájené nožky kuřete osolíme nejlépe jen vegetou, posypeme směsí červených paprik a zprudka orestujeme na pánvi
3. Přilijeme lečo s cca 0,2 l vody 4. Povaříme a přidáme kečup a rozetřený česnek, pepř či pepřové koření, dle chuti vegetu
5. Zahustíme solamylem (pokud použijeme méně vody, nemusíme zahušťovat)
6. Ve fritéze opečeme chleba, na topinku nalijeme obsah pánvičky 7. Dozdobíme kousky okurku a rajčete a podáváme teplé!

Doporučení:

Kuřecí maso můžeme vyměnit za vepřové, které nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme (nejlepší je vepřové plecko).

Poznámka:

Pokud chcete topinku pikantní, přidejte chilli koření nebo ďábelské koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy