REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tokáň Děvín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další inspirace od našich sousedů – restované vepřové nudličky s lečem, smetanou a feferonkou. Pikantní minutka ze slovenské kuchyně.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
200 gsterilovaného leča
1 ksfeferonky
1 kscibule
1 dlsladké smetany
červená paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu na krájíme na nudličky osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme odležet
2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme nudličky masa
3. Prudce ze všech stran opečeme, dochutíme paprikou, zamícháme
4. Pak ihned přidáme lečo, feferonku, smetanu a krátce povaříme.

Doporučení:

Méně kvalitní mletou sladkou papriku musím ihned podlít, jinak při restování zhořkne. Tokáň podáváme s těstovinami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy