REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trenčínská vepřová kapsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborák plněný zapečenou kotletou se sýrem a žampiony.


Ingredience:
80 gsterilovaných žampionů
4 ksvykostěné vepřové kotlety
4 ksplátků sýra
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na těsto:
350 gsyrových brambor
50 gpaprikového bůčku
30 ghladké mouky
1 ksvejce
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
2 lžícepolotučného mléka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a poklademe do pekáčku
2. Na maso rozložíme okapané, na plátky nakrájené žampiony, plátky sýra, dáme do trouby a vše v troubě zapečeme
3. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený osmažený bůček, mouku, vejce, mletý pepř, mléko, oloupaný utřený stroužek česneku, sůl a vypracujeme těsto
4. V pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dozlatova z připraveného těsta větší bramboráky, pak zapečené maso položíme na polovinu plátu a druhou je přeložíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy