REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toasty s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky bílé veky obložené směsí z orestovaných kuřecích jater a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gkuřecích jater
5 lžicolivového oleje
2 lžícekečupu
8 ksplátků bílé veky
1 kscibule
loupané mandle
zelená petrželka
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Středně silně nakrájené plátky bílé veky opečeme po obou stranách na dobře rozehřátém olivovém oleji, hotové toasty uchováme v teple
2. Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme je zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji
3. Odblaněná, omytá a dobře osušená kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, přidáme zpěněnou cibuli, promícháme a krátce orestujeme
4. Směs ochutíme kečupem (může být jak sladký, tak i ostrý) a necháme ještě několik minut podusit
5. Nakonec játra dle chuti osolíme
6. Hotovou játrovou směs rozdělíme na teplé toasty, ozdobíme plátky mandlí a zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy