REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toasty s masovou pomazánkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky veky potřené pomazánkou z dušeného vepřové masa, leča, cibule, česneku, rajčatového protlaku a koření.


Ingredience:
8 ksplátů bílé veky
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
250 gvepřového plecka
200 gsterilizovaného leča
20 gsádla
2 lžícerajčatového protlaku
tuk na opečení veky
mletá paprika sladká
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové maso si omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, osolíme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
2. Pak si oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupaný česnek si prolisujeme
3. Poté si na větší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, mletou papriku, rajčatový protlak, lečo, dušené maso i se šťávou, prolisovaný česnek, pepř a vše podusíme 10 minut, nakonec pomazánku osolíme
4. Hotovou pomazánkou potřeme čerstvě opečené plátky veky, ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy