Opečené plátky veky potřené pomazánkou z dušeného vepřové masa, leča, cibule, česneku, rajčatového protlaku a koření.
Ingredience:
8 ks | plátů bílé veky |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
250 g | vepřového plecka |
200 g | sterilizovaného leča |
20 g | sádla |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
tuk na opečení veky | |
mletá paprika sladká | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso si omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, osolíme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
2. Pak si oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupaný česnek si prolisujeme
3. Poté si na větší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, mletou papriku, rajčatový protlak, lečo, dušené maso i se šťávou, prolisovaný česnek, pepř a vše podusíme 10 minut, nakonec pomazánku osolíme
4. Hotovou pomazánkou potřeme čerstvě opečené plátky veky, ozdobíme petrželkou a servírujeme.