REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinka s hovězím steakem a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Topinka, to je jedno z klasických chlebových jídel. Ale ne vždy musí být jen s česnekem a pikantní pomazánkou. Připravili jsme recept, kde se na křupavé topince potkávají listy čerstvého špenátu, žampiony restované na cibulce a chuť luxusu tomuto jinak obyčejnému jídlu dodává na tenké plátky nakrájený hovězí steak.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky chleba
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
400 gvyzrálého hovězího masa na steak (např. květovaná špička)
200 ghnědých žampionů nebo jiných hub podle vlastní chuti
20 gmásla + máslo na potření topinky
špetka drceného kmínu
čerstvý tymián
čerstvý špenát
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Očistěte houby a nakrájejte je na plátky, oloupanou cibuli na měsíčky
  2. Na pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte žampiony a dál restujte
  3. Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín
  4. Až budou žampiony hotové, odstavte a dochuťte lístky čerstvého tymiánu
  5. Na jiné pánvi připravíte steak, maso nechte odstát do pokojové teploty a poté ho ze všech stran potřete olejem
  6. Pánev rozpalte na vysokou teplotu a položte na ni maso, až se maso „pustí“, steak otočte a teplotu plotny snižte na polovinu
  7. Na maso položte máslo a až se rozteče na pánev, přidejte 2 rozbité stroužky česneku
  8. Maso na pánvi stále posouvejte a přelévejte česnekovým máslem
  9. Když je steak propečený tak, jak ho máte rádi (pro tento recept je nejlepší medium, nebo medium rare), odstavte ho z pánve, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout (pokud byl steak hodně vysoký, můžete ho nechat dopéct v troubě)
  10. Na pánvi po steaku z obou stran opečte chléb, steak ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky, osolte ho a opepřete
  11. Topinku potřete česnekem a tenkou vrstvou másla, lehce ji osolte, poté na ni poklaďte listy špenátu, houbovou směs a na závěr plátky steaku.
Doporučení:

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

Poznámka:

Zdroj: akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy