REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinka s hovězím steakem a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Topinka, to je jedno z klasických chlebových jídel. Ale ne vždy musí být jen s česnekem a pikantní pomazánkou. Připravili jsme recept, kde se na křupavé topince potkávají listy čerstvého špenátu, žampiony restované na cibulce a chuť luxusu tomuto jinak obyčejnému jídlu dodává na tenké plátky nakrájený hovězí steak.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky chleba
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
400 gvyzrálého hovězího masa na steak (např. květovaná špička)
200 ghnědých žampionů nebo jiných hub podle vlastní chuti
20 gmásla + máslo na potření topinky
špetka drceného kmínu
čerstvý tymián
čerstvý špenát
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Očistěte houby a nakrájejte je na plátky, oloupanou cibuli na měsíčky
  2. Na pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte žampiony a dál restujte
  3. Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín
  4. Až budou žampiony hotové, odstavte a dochuťte lístky čerstvého tymiánu
  5. Na jiné pánvi připravíte steak, maso nechte odstát do pokojové teploty a poté ho ze všech stran potřete olejem
  6. Pánev rozpalte na vysokou teplotu a položte na ni maso, až se maso „pustí“, steak otočte a teplotu plotny snižte na polovinu
  7. Na maso položte máslo a až se rozteče na pánev, přidejte 2 rozbité stroužky česneku
  8. Maso na pánvi stále posouvejte a přelévejte česnekovým máslem
  9. Když je steak propečený tak, jak ho máte rádi (pro tento recept je nejlepší medium, nebo medium rare), odstavte ho z pánve, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout (pokud byl steak hodně vysoký, můžete ho nechat dopéct v troubě)
  10. Na pánvi po steaku z obou stran opečte chléb, steak ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky, osolte ho a opepřete
  11. Topinku potřete česnekem a tenkou vrstvou másla, lehce ji osolte, poté na ni poklaďte listy špenátu, houbovou směs a na závěr plátky steaku.
Doporučení:

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

Poznámka:

Zdroj: akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy