REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thit Kho Tau

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Thit Kho Tau, tedy bůček na karamelu, je tradiční vietnamská večeře. Jde o jednoduchý recept, který zvládne i kuchař začátečník. Pokud dostanete chuť na nějakou exotiku, vyzkoušejte právě tento recept, rozhodně vás překvapí a začnete si ho vařit pravidelně.


Ingredience:
800 gvepřového boku i s kůží
4-5 ksvajec
3-4 ksstroužky česneku
2 ksšalotky
300 mlkokosové vody
3-4 lžícekrupicového cukru
2 lžícerybí omáčky
mletý černý pepře
olej

Postup:
  1. Bůček nakrájíme na plátky silné 3 x 3 x 1,5 cm a to s kůží, tu ponecháme na mase, vložíme do mísy, zalijeme rybí omáčkou, okořeníme pepřem, zasypeme na drbno pokrájenou šalotkou, přidáme také prolisovaný česnek, vše v míse promícháme, snažíme se, aby suroviny obalily každý kousek masa, necháme v lednici 1 hodinu odležet
  2. Uvaříme si vejce, pěkně natvrdo, prochladlé oloupeme a přepůlíme
  3. V hrnci na troše oleje necháme zkaramelizovat cukr, jakmile zhnědne, přidáme naložené maso, restujeme, necháme ho zatáhnout
  4. V této fázi do pokrmu vložíme vejce, vše zalijeme kokosovou vodou, tu nastavíme vodou tak, aby bylo maso úplně potopené, na mírném zdroji tepla necháme pod pokličkou vařit doměkka
  5. Když je maso měkké, ochutnáme omáčku, případně ji ještě dochutíme rybí omáčkou a pepřem, můžeme podávat nejlépe s rýží.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy